Nederland

Amsterdam

Amsterdam
Geschreven door Thijs

Amsterdam heeft veel gezichten. Het is een stad met een fantastische historie en veel monumenten, maar tegelijkertijd heerst er ook een typische open mentaliteit die een ongedwongen sfeer met zich meebrengt. Ook is het een stad waar je heel goed je vakantie kunt doorbrengen.

 Albert Cuypmarkt

Hoewel het een van de vele dagmarkten is in Amsterdam, is het wel de bekendste. Dit komt vooral omdat het een erg leuke markt is met een rijke historie. In 1905 begon het als een verzameling van handkarren waar vooral levensmiddelen verkocht werden. Tegenwoordig maken zelfs de achterliggende winkelpanden vaak deel uit van de markt en wordt er van alles verkocht, van groenten tot elektronica. Het is vooral zomers stampensdruk en het is aan te raden om de markt doordeweeks te bezoeken.

Rondvaarten

Om Amsterdamse sfeer optimaal te ervaren moet je gewoon een rondvaart maken door de grachten. Bij het Rokin is te kiezen uit vele soorten rondvaarten, variërend van eenvoudige boottours tot jazzcruises, architectuurrondvaarten en dinercruises. Rondvaarten zijn meestal een uur en de kosten zijn rond de €8.

Vondelpark

Tussen alle drukte die een grote stad met zich meebrengt bevindt zich een groene oase van rust. Huur een picknickmand en geniet van de rust. Sinds 1864 is het Vondelpark een zeer geliefd stadspark waar de Amsterdammers samen komen. Het park is ontworpen naar de Engelse landschapstijl en is sinds 1996 officieel een rijksmonument.

Artis

In het hart van de stad is de dierentuin van Amsterdam te vinden, Artis. Naast de 900 diersoorten die het park rijk is heeft het park ook veel historische gebouwen die nog stammen uit de 19e eeuw. Dit is was Artis uniek maakt.
Mocht je een bezoek brengen aan Amsterdam, vergeet dit park dan niet te bezoeken. Een bezoek is prima te combineren met een rondvaart door de grachten. Veel rondvaartboten maken een stop bij Artis.

De Wallen

De Oudezijds Voorburgwal zegt veel mensen niet zo heel veel. De straatjes rondom deze wal zijn wat bekender onder de naam “De wallen”. Het zijn ook de wallen van het oude centrum waar deze buurt zijn naam aan te danken heeft. Internationaal staat de buurt bekend als “The Red Light District”, verwijzend naar de bekende rode lichten die in de kamers van de prostituees branden.
Sinds 2006 is er een keer per jaar een open dag op de Wallen, dus mocht je het leuk vinden om een kijkje achter de schermen te nemen dan is dat een goed moment daarvoor.

Over de schrijver

Thijs

Reizen is mijn passie. In Europa kan je al binnen een paar uur reistijd een compleet andere cultuur en landschap vinden. Dat is uniek!

Plaats een reactie