Duitsland

Eten en drinken in Berlijn

Berlijn eten en drinken
Geschreven door Thijs

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is met zijn 3,4 miljoen inwoners een geweldige metropool. Naast de vele bezienswaardigheden die de stad telt, de overblijfselen van de muur, Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor enzovoorts, staat het ook bekend om zijn geweldige aanbod wat betreft restaurantjes en eetcafés. Wie denkt aan Berlijns eten, denkt natuurlijk aan de Berlijnse Bol, maar deze Berliner Pfannkuchen (de Duitse term) is lang niet het enige wat culinair Berlijn te bieden heeft.

Berlijn is, door de vele nationaliteiten die het herbergt, een echt multiculturele stad. Dit betekent dat er qua eten gigantisch veel keuze is, de hele wereldkeuken is vertegenwoordigd. Vooral in de wijk Kreuzberg is er erg veel keuze. Deze multiculturele week is met zijn vele cafés en restaurants een van de levendigste wijken van de stad. Je vindt er typische Berlijnse restaurants, tapasbars, grillrooms en kebabzaakjes.

In de typische Berlijnse tentjes met lokale schotels zijn vooral de Schlachteplatte (koud gerecht met verscheidene vleessoorten, waaronder lever- en bloedworst) en Eisbein (gekookte varkenspoot) erg populair. Een echte aanrader in deze categorie is het restaurant Max en Moritz op Oranienstrasse 162. In dit gezellige restaurant is vooral de Eisbein erg aan te raden.

Naast deze vele gezellige typische Duitse restaurantjes kent de moderne metropool erg veel trendy tenten. In deze modern vormgegeven restaurants kunt u vaak genieten van tapas of Aziatisch eten. Aanraders: Tres tapasbar (Lychener strasse 30) en Mr Hai & Friends.

Voor een snelle hap heeft Berlijn 2 specialiteiten: bratwurst (braadworst met ketchup en currypoeder) en een broodje döner kebab. Beiden kun je op iedere straathoek kopen, hoewel doner kebab vooral in de wijken Kreutzberg en Neukölnn erg goed vertegenwoordigd is. Beide snacks zijn met een gemiddelde prijs van €1,50 erg voordelig geprijsd, zoals eigenlijk al het eten in Berlijn. Wat je ook wil, van bratwust tot 5 gangen diner; Berlijn is een erg goedkope stad om te eten.

Ook de vele cafés  in Berlijn kunnen niet onbelicht blijven. Duitsland staat natuurlijk bekent om het nuttigen van bier en ook in Berlijn is hier, met zijn ruim 3000 cafés, ruimschoots mogelijkheid toe. In veel van deze cafes schenkt men de Berlijnse trots, Berliner Weisse. Het is een licht biertje met een wat zure smaak. Naast de vele biercafés zijn er ook veel trendy cocktailbars die bij de jonge bewoners van de stad erg populair zijn.

Over de schrijver

Thijs

Reizen is mijn passie. In Europa kan je al binnen een paar uur reistijd een compleet andere cultuur en landschap vinden. Dat is uniek!

Plaats een reactie