België

Eten en drinken in Brussel

Brussel
Geschreven door Tessa

Brussel is de Europese stad bij uitstek. De stad is grootst, heeft historie en huisvest het Europese Parlement. Waar veel mensen niet meteen aan denken is dat de stad ook bekend is om zijn uitgebreide internationale keuken. Door het internationale karakter van de stad is het aanbod zeer gevarieerd en is bijna elke internationale keuken er vertegenwoordigd. Wil je weten waar in Brussel je moet zijn voor de verschillende keukens, lees dan verder.

Traditionele keuken

Rond de Grand’Place (de Grote Markt) van Brussel vindt men eetcafe’s en restaurantjes die vooral traditionele gerechten serveren, zoals everzwijn, mosselen, fazant en konijn.  Ook de stampot en alle denkbare varianten daarop zijn erg in trek bij de verschillende restaurantjes.

Chez Leon €

Vlakbij de Grand’Place vindt men Chez Léon, een restaurant met meer dan honderd jaar geschiedenis. De specialiteit is het echte Brusselse mosselen met frites. De bediening is er erg vriendelijk, ook naar toeristen (wat zeldzaam is in Brussel) en de sfeer is erg authentiek. Daarnaast is ook de prijs redelijk laag, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een leuke/lekkere avond. Metrohalte: De Brouckère of Gare Centrale
Griekse, Italiaanse en Spaanse Keuken
Voor de mediterraanse keuken moet men zich naar het Europees kwartier begeven. Wie omgeven wil zijn door luxe en door een upper-class publiek moet een restaurant zoeken in de buurt van het Schumannplein. De prijzen zijn hier echter niet kinderachtig. Wanneer je toch van de mediterraanse keuken wil genieten, maar het geld je niet op de rug groeit, kun je beter een leuk restaurantje zoeken in de buurt rondom het centraal station en het Flageyplein.

Le Fourneau €€€€

Le Fourneau is een zeer luxueus en exclusief restaurant.Het bijzondere aan deze tent is dat er een grote gemeenschappelijke tafel is rondom om een mooi vormgegeven open keuken , zodat je kan zien hoe vakkundig je eten bereid wordt. Je kan verrukkelijke hapjes uitkiezen die voor vlak voor je door de chef kok klaargemaakt worden. Het restaurant is niet zomaar weer een visrestaurant, de kaart is zeer uniek en vaak culinaire fijnproevers is dit restaurant zeker een aanrader.

Gusto €€

Gusto is een echt authentiek Italiaans restaurant. Het is een restaurant uit een oude Italiaanse film: een mooie houten bar, kleine schilderijen van Toscaans landschap aan de muur en roodwit geruite tafelkleedjes. Het restaurant ligt vlak bij het levendige Place du Châtelain en er worden verse kleurrijke gerechten geserveerd. Echte aanraders op de uitgebreide kaart zijn de scampi met knoflook en het Milanese kalfsvlees.

Overig

Ook de Chinese keuken is erg in trek bij de Brusselaren. Door de hele stad verspreid ziet men Chinese restaurants.
Rond de Beurs vindt men veel restaurants die een jonger publiek trekken. Er zijn hier veel loungebars en trendy eetcafeetjes. Een voorbeeld hiervan is het leuke Le Cirio. Dit kleine, hippe restaurantje heeft een zeer goede prijs-kwaliteits verhouding en de bediening is zeer vriendelijk. Het is gevestigd in de Beursstraat, vlakbij het Beursplein dus.

Bier

België is natuurlijk het land van het bier en laat Brussel nou net de hoofdstad van België zijn. Het bier vloeit dan ook rijkelijk in de meer dan 2000 cafeetjes en restaurants die Brussel rijk is. In sommige cafés is de aanbod echter zo gevarieerd dat de bierkaart wel 100 biersoorten bevat. Je vindt hier dus niet alleen de standaard merken als Leffe, Palm, Stella-Artois en Jupiler, maar er zijn vele bijzondere merken en smaken te ontdekken. Dit maakt een avondje kroegentocht in Brussel zeer de moeite waard!

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie