Gastartikelen Noorwegen

Gastartikels: Noordkaap Noorwegen

Noordkaap
Geschreven door Tessa

Deze zomer ben ik samen met mijn partner gaan reizen door Noorwegen en Zweden. Met onze geel gekleurde Citroën C2 zijn we op een zaterdagochtend vertrokken om een reis te maken die onvergetelijk is geworden.

Toen we via Denemarken een overtocht hadden gemaakt naar Zweden was onze eerste planning om ongeveer een week door Zweden te trekken en later af te sluiten met ruim een week in Noorwegen en als eindbestemming Oslo. Eénmaal op de eerste camping in Zweden aangekomen waren we aan het fantaseren dat we eigenlijk toch wel de Noordkaap (link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Noordkaap_(Noorwegen)) wilden zien. We hadden al diverse verhalen gehoord over het Noordelijkste puntje van Europa en al snel hadden we besloten om de lange reis te gaan maken naar het eiland Magerøya, waar de Noordkaap ligt.
Vier dagen lang hebben we gereden, gereden en nog eens gereden. We hebben diverse landschappen en veel rendieren gezien en we zijn door gezellige dorpjes gereden. Toen we éénmaal aangekomen waren op het eiland keken we onze ogen uit: Wat een prachtige natuur! De rendieren stonden langs de weg te ‘grazen’ en het weer kende verschillende gezichten.
We zijn toen we aangekomen waren bij onze zogenoemde Hytte (vakantiehuisje) direct naar de Noordkaap gegaan. Het was echt prachtig. Er stond erg veel wind, er trok een regenbui net voor ons voorbij en aan onze rechterkant scheen de zon door een paar wolken heen. Uiteraard zijn we ook op de foto gegaan met de bekende wereldbol (monument). Entree van de ‘commerciële’ Noordkaap kost circa 30 euro per persoon. De prijs is redelijk duur maar het ticket is geldig voor 48 uur, zodat je nog een keer terug kunt komen als het weer beter is.
Tip: Maak ook eens de wandeling naar de Knisvjelodden, dit is een wandeling van zo’n 18 km (9 km heen en 9 km terug). De Knisvjelodden ligt nog eens anderhalve kilometer Noordelijker dan de Noordkaap.

Dit artikel is geschreven door Billy van der Gaag van www.chambresdhoteswijzer.nl.
Ontdek prachtige en authentieke verblijfplaatsen voor ieder budget en geniet van een weldaad aan rust, heerlijke wijnen, een prachtige natuurlijke omgeving en unieke gastvrijheid.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie