Reistips

De lokale bevolking

Lokale bevolking
Geschreven door Thijs

Buitenlandse toeristen zijn vaak goed voor de lokale economie. Kleine ondernemers en handelaren verdienen hun brood vaak met de verkoop van zelfgemaakte producten of zelfgemaakte gerechten. In dit artikel een paar tips die je kunt toepassen tijdens je bezoek aan de lokale bevolking, waarbij rekening gehouden wordt met hun cultuur en de plaatselijke economie.

Tip 1:

Leer de lokale gebruiken kennen en gebruik deze met respect. Misschien ga je maar kort met de lokale bevolking om, maar het is altijd goed om je niet als buitenstaander te gedragen maar te beseffen dat andere mensen andere denkpatronen en tijdsbegrippen hebben.

Tip 2:

Houd rekening met de kledingvoorschriften van het land. Wij zijn de bikini’s en korte rokjes wel gewend, maar er zijn genoeg landen waar dit normaal gesproken niet in het straatbeeld voor komt. Pas je qua kleding aan en maak het niet te gek. Je zult zien dat wanneer jij je aan de kledingvoorschriften houdt jij je meer op je gemak voelt en minder snel aangezien wordt als buitenlander.

Tip 3:

We maken allemaal graag foto’s wanneer we op vakantie zijn. Vaak zijn de toeristen te herkennen aan de grote fotocamera’s die ze om hun nek hebben hangen. Denk er tijdens het fotograferen van mensen aan dat je even toestemming vraagt. Respecteer het wanneer iemand niet op de foto wil.

Tip 4:

Uiteraard moet je zelf weten waar en wanneer je gaat eten. Misschien zit je in een all-inclusive hotel of misschien eet je alleen in grote (westerse) restaurants. Maar wanneer je op vakantie bent adviseer ik toch eens de lokale restaurantjes te bezoeken. Ten eerste zijn dit vaak de plekken waar het eten vaak magnifiek is, en ten tweede steun je de lokale economie. Hetzelfde geldt voor souvenirs. Leuk om mee te nemen voor het thuisfront, maar ook om de lokale economie mee te steunen.

Tip 5:

Bezoek de lokale evenementen en festiviteiten. Carnaval in Salvador, een tempelfestival in Thailand of bootraces in Kerala, ze zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Op deze evenementen en festivals zie je vaak veel van de cultuur, en de lokale bevolking probeert je altijd te betrekken bij deze fantastische happenings.

Over de schrijver

Thijs

Reizen is mijn passie. In Europa kan je al binnen een paar uur reistijd een compleet andere cultuur en landschap vinden. Dat is uniek!

Plaats een reactie