Nieuws

Nieuws: Betalen voor je bagage bij Transavia

betalen voor bagage
Geschreven door Tessa

Transavia gaat haar passagiers laten betalen voor koffers. Vanaf 5 april moet er apart betaald worden voor bagage anders dan handbagage. Een retourtje voor je koffer gaat, afhankelijk van de best bestemming, € 29,- kosten. Het aantal stuks handbagage blijft beperkt tot één, maar een tas mag tot 11 kilo wegen. Daarnaast is een handtas of fototas niet onderheven aan deze regels en mag dus vrij worden meegenomen

Voor de nieuwe bagageregels wordt onderscheid gemaakt tussen passagiers die een los ticket boeken bij transavia.com en pakketreizen van touroperators. Volgens transavia.com zijn de nieuwe bagageregels eerlijker, doordat passagiers die niet met koffers reizen nu in principe minder betalen dan mensen die dat wel doen. Transavia meent dat passagiers de ticketprijs en de prijs voor aanvullende diensten nu beter vergelijken met concurrenten zoals Easyjet en Ryanair

Regels handbagage strenger

G4S gaat strenger letten op losse spullen. Laptops en fototoestellen moeten in de handbagage worden gestopt. Om dit te compenseren mag de handbagage zwaarder wegen. Een tasje met op het vliegveld gekochte artikelen en jassen worden buiten beschouwing gelaten. Lijndienstpassagiers mogen straks meer kilo’s handbagage meenemen, en de ruimte in de bagagebakken is beperkt. Transavia wil de ruimte eerlijk verdelen. Met één stuk handbagage gaat het instappen sneller en kan Transavia de passagiers op tijd naar hun bestemming te vervoeren.

De low cost luchtvaartmaatschappij transavia.com verzorgt charters en lijndiensten naar zomer- en winterbestemmingen binnen Europa en landen rond de Middellandse Zee. In Nederland is transavia.com marktleider op de vakantievliegmarkt. Transavia is in 1965 opgericht als Transavia Holland. Sinds 2003 is Transavia een volledige dochter van KLM, dat deel uitmaakt van de AIR FRANCE KLM Groep.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie