Nieuws

Nieuws: KLM als prijsvechter?

KLM
Geschreven door Tessa

KLM wil de Nederlandse citytripper en vakantieganger terug in haar vliegtuigen. Door op grote schaal extra en vooral spotgoedkope vluchten naar populaire Europese steden te lanceren wil de maatschappij voorkomen dat prijsbrekers als easyJet vaste voet aan de grond krijgen op Schiphol.
“Ons wereldwijde netwerk is cruciaal, maar we beseffen dat we ook de Nederlandse toerist weer meer aan ons moeten binden”, aldus KLM-directeur Gräber. “Daarom gaan we samen met dochter transavia.com nog agressiever en tegen nog scherpere prijzen de concurrentie aan. Onze thuismarkt verstevigen.”
Daarbij wordt ingezet op meer dan honderd extra KLM-vluchten per week naar geliefde weekendbestemmingen als Barcelona, Milaan, Berlijn en Madrid, waarbij een retourtje straks in veel gevallen nog geen honderd euro gaat kosten.

Conflict

De rigoureuze stap kan niet los worden gezien van het felle conflict met thuisbasis Schiphol, dat tot ergernis van KLM in Amsterdam overstappende internationale passagiers per 1 april zwaarder wil belasten en tegelijk via tariefverlagingen regionale en goedkope maatschappijen wil aantrekken. De luchthaven hoopt meer verkeer – lees prijsvechters – in de stille daluren te lokken. “Ons plan is ook gunstig voor Schiphol omdat we onze vluchten efficiënter en beter over de dag spreiden. De pieken worden minder”, aldus Gräber, die ook weet dat veel Nederlanders recent uitweken naar goedkopere maatschappijen en luchthavens.

Service

“Alle maatschappijen, ook wij, mikken op zo laag mogelijke kosten. Maar bij KLM en bij ons hou je nog steeds de goede service”, vult directeur Hondius van transavia.com aan, die juist op de regionale Nederlandse vliegvelden flink gaat uitbreiden.
Zo wil de groene maatschappij volgend jaar vanaf Eindhoven naar onder meer Nice, Barcelona, Ibiza en Mallorca vliegen. “En vanaf Rotterdam gaan we ook naar Madrid, Milaan, Wenen, Praag en steden in Zuid-Frankrijk. We gaan bewijzen dat het niet gunstiger is eerst twee uur extra te rijden naar Duitsland of België.”
Volgens Gräber tonen beide maatschappijen daarmee aan dat ze er ook echt voor de Nederlandse vakantieganger zijn.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie