Nederland

Poolse puriteit aan het IJ (Sail Amsterdam 2020)

Sail
Geschreven door Tessa

Sail 2020 duurt nog even, maar toch wil ik dit aan jullie kwijt!. Wie heeft er nooit eens over nagedacht om eens een actieve vakantie aan boord van een heuse driemaster te houden. Mocht u zich aan het  Amsterdamse IJ vergapen aan de vele tallships slaat u dan deze schoonheid niet over! De Dar Mlodziezy is een Pools zeilschip, ontworpen door Zygmunt Choren. Het is in de jaren tachtig speciaal gebouwd om de cadetten van de Poolse marine te trainen en om veel Tall Ship Races te winnen. De naam betekent “Gift van de Jeugd”, toepasselijk omdat de bouw van het schip deels is betaald uit de bijdragen van schoolkinderen. Het 110.6 meter lange dek, de 62.1 meter hoge mast en de 3.015 vierkante meter zeil maken de Dar Mlodziezy een krachtige concurrent in de verschillende regatta’s.

Het schip is erg gewild om te bezoeken door de gewone toerist en de hogere klasse. Zo is het een plaats voor unieke evenementen en speciale ceremoniën. Leden van koningshuizen, staatshoofden, beroemde artiesten, zakenmannen en trainees treffen de sfeer van de typische Poolse gastvrijheid aan boord. Tegenwoordig wordt het schip door 150 cadetten bemand voor een éénjarige marineopleiding in Gdynia. Om de kosten te dekken worden er op het schip ook betaalde trainingen gegeven. De Dar Mlodziezy heeft cabines voor 10 personen. Op de gangen zijn genoeg toiletten en douches. Met een groot aantal crewleden en trainees is er een goed uitgeruste gallerij waar iedereen de maaltijd gebruikt. Daarnaast is er een klaslokaal om te studeren en een bar om gezellig met elkaar te genieten van een drankje.

Met dank aan www.travelinluxe.nl voor de informatie

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie