Tips

Tips voor een mooie fietsvakantie

duurzame vakantie
Geschreven door Tessa

De zomer staat voor de deur, de temperaturen gaan omhoog en de vogels beginnen weer te fluiten. Veel mensen krijgen dan zin om te gaan fietsen. Niet alleen in de buurt, maar een complete fietsvakantie kan ook.

Mocht je iedere dag gaan fietsen, zorg er dan voor dat je een goede fiets hebt met minimaal 16 versnellingen en goed werkende remmen. Het beste is om je eigen fiets mee te nemen, want die ben je immers gewend. Je kunt tegenwoordig overal een fiets huren, zorg er dan wel voor dat je een kwalitatief betrouwbare fiets huurt.

Begin fit en uitgerust aan je vakantie. Probeer niet te forceren, zeker wanneer je niet gewend bent om dagelijks te fietsen. Het zou jammer zijn dat door pijn en vermoeidheid, je teleurgesteld terug kijkt naar je fietsvakantie. Je hoeft natuurlijk niet elke dag te fietsen. Je kunt per keer routes uitstippelen zoals langs rivieren, dorpjes, kastelen etc.

Je kunt tussendoor verblijven op campings en in hotels. Speciaal voor de kinderen kan je mooie routes uitstippelen langs pretparken, zwembaden, musea etc. Het is niet zo, dat je alleen zonder kinderen op fietsvakantie kan gaan. Ga je met kinderen? Voorkom dan eentonigheid en verveling, want dat gaat ten koste van je eigen vakantieplezier.

Van hotel naar hotel fietsen is een mogelijkheid. Dan ben je wel iedere dag onderweg en dat kan je wel eens opbreken. Het is raadzaam om voor je eerste fietsvakantie een hotel te kiezen vanwaar je elke dag vertrekt. Het komt natuurlijk ook wel eens voor dat je geen zin hebt of je fiets kapot is, een blessure hebt of gewoon moe bent. Bovendien heb je geen zorgen om je koffer, die anders elke keer weer mee moet verhuizen naar een ander hotel.
Probeer zo veel mogelijk te genieten van je vakantie, dus doe rustig aan en luister naar je lichaam. Een avondje uit en daarna uitslapen of gewoon een dagje strand, dat is ook vakantie. Daarna kun je weer genieten van het fietsen.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie