Nieuws

Nieuws: Toename ongevallen wintersporters

Geschreven door Tessa

De alarmcentrale SOS Internationaal maakt bekend dat er dit jaar beduidend meer ski ongelukken op de pistes zijn dan het afgelopen jaar. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat de sneeuwtoestanden niet zo goed zijn dit jaar. Vanaf de kerstvakantie heeft SOS Internationaal zo’n 1150 meldingen van ongelukken gekregen uit wintersportoorden. Het betreft een toename van 34 procent.

De slachtoffers van de ongelukken zijn vooral Oostenrijkse, Franse en Zwitserse toeristen. De ongevallen betreffen voornamelijk breuken en verstuikingen. Doordat er momenteel vrij weinig sneeuw ligt, vallen mensen sneller en harder.

Er is gelukkig wel een lichtpuntje; het is weer aan het sneeuwen in de Alpen en er wordt voorspeld dat dit nog wel even door zal gaan. Nederlandse wintersport liefhebbers moeten wel wat verder reizen, want de sneeuw is voornamelijk te vinden in de zuidelijke Alpen.
Naar verwachting valt er deze dagen zo’n vijftig centimeter sneeuw.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie