Top 5 Zwitserland

Top 5: Bezienswaardigheden Bern

Bern Zwitserland
Geschreven door Tessa

Bern, de hoofdstad van Zwitserland, is een kleine stad. Toch heeft de stad op een beperkte oppervlakte  meer te bieden dan veel van zijn grotere broers. Enerzijds heb je het oude stadsgedeelte dat in de bocht van de rivier de Aare gelegen is, waar je je vaker in een middeleeuws dan in een hedendaags kader bevindt. Het is niet voor niets dat veel gebouwen in Bern op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staan. Eens daar zal je snel begrijpen waarom. In dit artikel een top 5 van de mooiste bezienswaardigheden in Bern.

5. Gerechtigkeitsgasse

De Gerechtigkeitsgasse is aan beide zijden afgezet met bogengalerijen en elegante winkels. In het midden van de straat ligt de Gerechtigheidsfontein.

4. Aare

Als je aan Bern denkt, denk je aan de Aare. Langs de oevers van de rivier die de stad in twee deelt kan je heerlijk wandelen. In de zomer kan je er een verfrissende duik in nemen of je op een van de rubberen bootjes laten meevoeren door de stroom.

3. Marktgasse

De Marktgasse is een van de populairste straten van Bern. De straat met zijn oude gildehuizen, winkels en twee fonteinen is enkel toegankelijk voor voetgangers.

2. Bundeshaus

Het prachtige parlementsgebouw in Bern is een indrukwekkende bezienswaardigheid, mede door de symbolische betekenis van het plein waaraan het zich bevindt. Het parlementsgebouw werd tussen 1852 en 1902 in verschillende fases  geconstrueerd tot een driedelig complex. Meer dan 38 Zwitserse artiesten hielpen mee aan de decoratie van het gebouw. Binnenin zijn de overweldigende hal en de historische elementen een must see. Vandaag is het gebouw nog steeds de zetel van de Zwitserse regering en het parlement. Iets verder vind je de Kafigtürm, één van Berns oudste gebouwen.

1. Huis van Einstein

Bern is de stad waar de wetenschapper Einstein zijn relativiteitstheorie ontwikkelde, maar hij onderhield zijn hele leven nauwe contacten met de stad. Einstein leefde van 1879 tot 1955 en in 1977 slaagde de Albert Einstein Society erin om zijn voormalig appartement in de Kramgasse te huren. Zijn oude meubels werden in ere hersteld en het appartement werd voor het publiek opengesteld. Je krijgt er onder meer foto’s te zien van de periode waarin hij in de stad verbleef en enkele van zijn handgeschreven wetenschappelijke documenten.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie