Engeland Top 5

Top 5: Bezienswaardigheden in Birmingham

Birmingham
Geschreven door Tessa

Birmingham is een typische Engelse stad dat een rijk industrieël verleden heeft. De laatste jaren is deze stad ook cultureel met een opmars bezig. Veel nieuwe architecturale projecten en culturele evenementen zul je tegenwoordig in deze stad tegenkomen. Een top 5 van de mooiste bezienswaardigheden van Birmingham.

5. Bullring

Bullring is een supermodern winkelcentrum in het centrum van de stad. Het is 11 hectare groot en herbergt 140 winkels, restaurants en boetieks. Eind 2003 opende het zijn deuren en trok in het eerste jaar maarliefst 36.5 miljoen bezoekers. Mocht een shopaholic zijn, vergeet dan niet Selfridges te bezoeken. Dit is een warenhuis dat met 15.000 aluminium schijfjes is bekleed.

4. Botanical Gardens

De botaniche tuinen van Birmingham liggen vlak bij het centrum van de stad in de buurt Edgbaston. In 1829 zijn de tuinen ontworpen door de architect J.C. Loudon. In 1832 gingen de tuinen met Victoriaans uiterlijk open voor het grote publiek. Vooral in de winter in besneeuwde toestand zien de tuinen er minstens net zo mooi uit als in de zomer.

3. Ikon Gallery

Deze kunstgalerij is een van de eerste in Europa die vooral aan nieuwe kunst gewijd is. De galerij bevindt zich in een neogotisch gebouw dat vroeger als school dienst deed. Aangezien hedendaagse kunst centraal staat, komen zowel schilderkunst en beeldhouwkunst als fotografie, film, mixed media en technologische installaties aan bod.

Naast tentoonstellingen worden er ook heel wat educatieve projecten georganiseerd om het publiek dichter bij de kunst in het algemeen en de kunstenaar in het bijzonder te brengen. Zo worden er het hele jaar door tal van voordrachten, workshops en seminaries gegeven. Aangezien de galerij grotendeels dankzij giften en fondsen bestaat, is de toegang gratis. Aan het complex zijn een café en een shop verbonden.

2. Jewellery Quarter

Dit is een heel boeiende buurt in het centrum van de stad. Meer dan een derde van alle juwelen in Groot Brittanië worden hier gemaakt. De juwelenindustrie heeft zich in de 19e eeuw hier gevestigd. Het mooie is dat veel werkplaatsen er nog net zo uitzien als vroeger. Het is dan ook zeer de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

1. Cadbury World

Hier maak je kennis met chocolade in zijn meest verrassende en leuke vorm. Bij deze chocoladefabriek werd een heus chocoladepretpark gebouwd. Naast dat je er kunt ontdekken hoe een chocoladefabriek functioneert kun je er ook demonstraties bijwonen of een van de vele attracties uitproberen.
Op een interactieve manier wordt de geschiedenis van chocolade en Cadbury verteld. Je leert er meer over het ontstaan van de familie Cadbury en over de fabriek zelf. Uiteraard kun je zelf verschillende soorten chocolade uitproberen in de Cadbury Shop.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie