Top 5

Top 5: Europese zandstranden

Stranden Europa top5
Geschreven door Thijs

De zomer breekt weer aan. De schepjes en de strandstoelen kunnen weer uit de kast gehaald worden. Om even in de sfeer te komen en om een eventuele vakantiebestemming uit te kiezen, zetten we voor jullie de 5 mooiste stranden van Europa even op een rijtje.

5. Praia de As Catedrais, Spanje (Galicië)

In Galicie ligt het geweldige Praia de As Catedrais in het Spaanse Galicië. `Het strand der Kathedralen` dankt zijn faam aan de vele schitterende bogen en grotten, die het strand omgeven. Het mooie strand is erg toeristisch en de vele zeldzame vogelsoorten, als de kievit, aalscholver en de wulp, die het strand rijk is, maakt een bezoek zeker de moeite waard. Hoteltip: Vier sterren hotel Parador de Ribadeo, te boeken vanaf 80 euro per nacht via laterooms.com.

4. Palombaggia, Frankrijk (Corsica)

Het prachtige Corsica is een van de mooiste plekken van de mediterranee. Ten zuiden van Porto Vecchio ligt het strand van Palombaggia. Door het kristalheldere water en het mooie witte zand is het strand een unieke verschijning op Corsica. Ook de vele rotsen die de baai omgeven dragen bij aan het mooie plaatje. Hoewel er redelijk veel toerisme is in de beurt van het strand, is het toch relatief rustig. Voor het geweldig uitzicht moet je bij het nabijgelegen eiland Iles de Cerbicale zijn.
Hoteltip: Vier sterren Hotel Palombaggia, te boeken vanaf 120 euro per nacht via venere.

3. Balos, Griekenland (Kreta)

In het noordwesten van Kreta vindt men het onbewoonde schiereiland Gramvousa. In dit schiereiland ligt de ongerepte natuur van de verlaten baai van Balos. Deze prachtige plek is slechts via onverharde wegen en rotsbeklimmingen te vinden en is dus geheel verstoken gebleven van massatoerisme. Hotels en herbergen zijn nauwelijks te vinden. Terwijl je in alle rust geniet van de prachtige omgeving, waan je je op een onbewoond eiland ergens in de stille oceaan.
Hoteltip: Hotel Balos Beach, een pittoresk hotel vlak bij het strand. Te boeken vanaf 80 euro per nacht via booking.com.

2. Strand van Tsambika, Griekenland (Rhodos)

Tsambika Beach is een 800 meter lang strand op Rhodos en valt vooral op door zijn massieve berglandschap en zijn ongerepte natuur. Het stand is omgeven door gigantische rotsformaties en is gelukkig gespaard gebleven van massatoerisme. Hiermee is het een uniek strand op Rhodos. Door zijn ongerepte natuur is het een veelbezocht strand door de lokale bevolking. De oase van rust bij de boven de baai gelegen bedevaartskerk Kyra Tsambika is adembenemend, het uitzicht is iets om nooit meer te vergeten.
Hoteltip: Panorama, een zeer gezellige B&B, met hele goede prijzen. Te boeken vanaf 30 euro per nacht via Expedia.

1. Playa Jandia, Spanje (Fuerteventura)

Jandia is het zuidelijke schiereiland van Fuerteventura en het beschikt over twee mooie witte zandstranden. Voor de gehele plaats ligt het Matorral-strand, bestaande uit fijn zand. Op dit strand staat een vuurtoren. De zeebodem loopt geleidelijk af. En er ligt een zandbank voor, die bij eb goed zichtbaar is. Het andere strand is het Esquinzo-strand, bestaande uit kiezels en zand. Het voortdurend blazende passaatwindje zorgt voor aangename verkoeling tijdens de vele warme dagen in de zomer. Het Matorral stand is erg aantrekkelijk voor wind- en kyte-surfers.
Hoteltip: Barcelo Jandia Playa, te boeken vanaf 70 euro per nacht via Expedia.

Over de schrijver

Thijs

Reizen is mijn passie. In Europa kan je al binnen een paar uur reistijd een compleet andere cultuur en landschap vinden. Dat is uniek!

Plaats een reactie