Engeland

Top 5: Manchester

Geschreven door Tessa

Manchester is de stad waar ooit de Industriële Revolutie begonnen is. De industrie heeft dan ook de geschiedenis van de stad sterk bepaald. Maar de moderne tijd heeft zich hier gemengd met historie. Het is ook een hippe stad die heel wat te bieden heeft op gebied van uitgaan en cultuur. In deze top 5 een paar dingen die je absoluut gezien moet hebben bij je trip naar deze mooie stad.

5. Bridgewater Hall

Bridgewater Hall is een internationaal concertgebouw. Onlangs werd het voltooid en het behoort tot de belangrijkste openbare gebouwen van Manchester. Verantwoordelijk voor dit gebouw is de architect Renton Howard Wood Levin. Qua akoestiek behoort dit gebouw tot de absolute top in de wereld. Manchester kent een lange traditie van uitstekende concerten en optredens, zowel klassiek als hedendaags. Daarom krijgt Bridgewater Hall een plekje in deze top 5.

4. Quarry Bank Mill

Dit gebouw geeft een goede impressie van hoe Manchester er uitgezien moet hebben tijdens de industriële hoogdagen. Toen stond de stad vol met dit soort fabrieken. Deze fabriek is in perfecte staat en wordt ook nog steeds gebruikt om katoen te produceren. Een bezoek is ook mogelijk. Ik heb deze rondleiding gedaan en als je geïnteresseerd bent in oude productieprocessen en het harde leven van de arbeider van die tijd dan is het zeker aan te raden!

3. Beetham Tower

Deze toren is het hoogste residentiële gebouw van heel het Verenigd Koninkrijk. Het is 47 verdiepingen hoog en de muren bestaan volledig uit glas. Het is gebouwd in 2004 en de toren is met haar 157 meter vanuit alle hoeken van de stad te zien. In deze toren zit ook een Hilton Hotel. Een van de verdiepingen van dit hotel bestaat uit een bar met prachtige vergezichten op onder andere Blackpool en Liverpool.

2.  Old Trafford

Manchester is uiteraard de thuisbasis van Manchester United. Voor de fans van deze club is het stadion uiteraard een bezoek waard. Het bied plaats aan 76.000 man en is daarmee het grootste stadion van het Verenigd Koninkrijk. Mocht tijdens je verblijf hier een wedstrijd op het programma staan, dan is het het waard om een van de beste voetbalploegen in de wereld aan het werk te zien.

1. Imperial War Museum North

Imperial War Museum North is een oorlogsmuseum, en opende zijn deuren in 2002. Het is ontworpen door Daniel Libeskind. Hij heeft ook het Joods Museum in Berlijn ontworpen en heeft meegewerkt aan de plannen voor de nieuwe WTC-site in New York City. Het gebouw valt op door zijn hellende daken en vloeren. Het doel van het museum is om te laten zien wat de impact is van oorlog op de gewone man, het menselijke drama van oorlogen. Ieder uur worden in het museum de lichten gedoofd en worden er oorlogsfoto’s geprojecteerd op de muren. Erg indrukwekkend, en daarom staat dit museum op de eerste plek in deze top 5.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie