Top 5

Top 5: Mooiste kerstmarkten van Europa

Kerstmarkt
Geschreven door Tessa

Sinterklaas heeft zijn cadeaus nog niet eens ingepakt, maar veel mensen zijn nu alweer bezig met kerst. Om alvast een beetje in de kerstsfeer te komen vandaag een artikel over de grootste en mooiste kerstmarkten van Europa.

5. Brussel, de origineelste kerstmarkt van Europa

De kerstmarkt ‘Winterpret’ in Brussel is de grootste van België. Engelse touroperators verkozen ‘Winterpret’ onlang tot de meest originele kerstmarkt van Europa. Voor een feeërieke wandeling volgt u vanaf de Grote Markt het traject tot aan het Sint-Katelijneplein en de oude haven. Dit jaar is Marokko het gastland. Daarom staat op het Sint-Katelijneplein een medina van de toeristische dienst van Marokko, met onder andere een hamam. Rond de Beurs, op het Sint-Katelijneplein en op de Vismarkt vindt u maar liefst 240 houten chalets. Er komt een Food Plaza aan de Beurs met specialiteiten voor fijnproevers, een nieuwe klank- en lichtshow op de Grote markt en een nieuwe sleepiste die tweemaal langer dan vorig jaar. Op de Grote Markt kunt u ook weer schaatsen op 1.000 vierkante meter. Het reuzenrad staat net als de vorige jaren op de Vismarkt.

http://www.winterpret.be

4. Uniek kerstdorp in Luik

Vanaf 26 november snuift u de kerstsfeer op in Luik, op de Place du Marché en de Place Saint-Lambert. De bijna 200 verlichte chalets in hartje Luik bieden de bezoekers tal van feestproducten. Zondagvoormiddag is er La Batte, een veelkleurige markt aan de oevers van de Maas. Op de sleepiste van de Place Saint-Lambert kunt u zich volledig laten gaan. Het kerstdorp van Luik is het grootste en oudste van België. Na 24 jaar is dit kerstdorp door zijn omvang, duur en sfeer uitgegroeid tot de belangrijkste kerstmarkt van België. Ieder jaar trekt dit winterevenement meer dan 1 miljoen bezoekers.

http://www.villagedenoel.be

3. Bratwurst in Aken

Elke jaar zijn er 1,5 miljoen bezoekers in de stad die haar faam dankt aan Karel de Grote. U zoekt de lichtsfeer op op de Markt, het stadhuis en in de omgeving van de Dom. Er zijn nog twee kleine kerstmarkten in de winkelstraten. De traditie van de Akense kerstmarkt gaat terug tot de jaren 70. Aken biedt op zijn kerstmarkt unieke artikelen aan. Ook de klassiekers zijn er: de geuren leiden je al snel naar de beroemde Bratwurst en de talrijke glühweinstandjes. Santé!

http://www.aachenweihnachtsmarkt.de

2. Geschenken in Rijsel

Op de Place Rihour en Place du Général de Gaulle wachten u bijna 80 chalets, waar u geschenkideeën opdoet en proeft van internationale gerechten. De winkels liggen in de zijstraten en zijn geopend op zondag 5, 13 en 19 december 2010. Mis zeker het fantastische uitzicht vanop het grote rad niet.

http://www.noel-a-lille.com

1. Magisch Maastricht

Tijdens Magisch Maastricht is het Vrijthof omgetoverd tot een winterlandschap met een grote schaatsbaan en een 23 meter hoge kerstboom. U snuift er de kerstsfeer op vanuit een kersttreintje, of gaat in de Venetiaanse draaimolen of het reuzenrad. Tussen al die attracties vindt u de gezellige kerstmarkt in houten chalets.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie