Top 5

Steden met zakkenrollers

Geschreven door Tessa

Zakkenrollers, een van de negatieve kanten van iedere vakantie. Vooral in de grote Europese steden is de kans om bestolen te worden erg groot. Dit gebeurt vaak op grote, drukke pleinen en straten waar mensen snel tegen elkaar aan komen. Dat je het risico loopt weten de meeste mensen wel, maar waar je het meeste risico loopt om bestolen te worden lees je in dit artikel.

5. Parijs, Frankrijk

Van oudsher is Parijs een centrum van cultuur. De stad heeft altijd op een kruispunt van meerdere handelsroutes gelegen. Jaarlijks doen meer dan 25 miljoen toeristen de stad aan. Vooral in en rondom de metro moeten reizigers voorzichtig zijn.

4. Madrid, Spanje

Madrid, de hoofdstad en grootste stad van Spanje. Belangrijke bezienswaardigheden in Madrid zijn het Koninklijk Paleis, het archeologisch museum, en drie internationaal befaamde kunstmusea. Daarnaast zorgt de autodrukte, duizenden mensen en artiesten voor de nodige chaos. Zakkenrollers maken slim gebruik van dergelijke situaties.

3. Karelsbrug, Praag, Tsjechië

De Karelsbrug is de bekendste brug van hoofdstad Praag in Tsjechië en tevens een ware publiekstrekker. De brug was de eerste verbinding tussen de twee stadsdelen die door de rivier de Moldau gescheiden van elkaar waren. Zakkenrollers zijn in heel Tsjechie een groot probleem en helemaal op toeristische plekken als deze.

2. Rome, Italië

De indrukwekkende historische gebouwen en de cultuur zijn voor elke toerist een verademing. Doordat bijna elke reiziger zijn volledige aandacht gevestigd heeft op bijvoorbeeld de Trevi fonteinen, het Pantheon of het Colosseum kan een roller eenvoudig zijn slag slaan.

1. La Rambla, Barcelona, Spanje

In de bekendste en toeristische straat van Barcelona is het zakkenroller een ware sport geworden. Door de vele toeristen, kraampjes, bezienswaardigheden en artiesten is deze boulevard een paradijs voor zakkenrollers. Let ook op bij het instappen in de metro, bus of ander openbaar vervoer.

 

Tip:

Bekijk de producten van Pacsafe, deze hebben allerlei handige eigenschappen om diefstal en zakkenrollen tegen te gaan

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie