Top 5

Top 5: Wintersportbestemmingen Europa

Wintersport
Geschreven door Tessa

We genieten nu nog van het prachtige nazomer weer, maar de vakantieboeken voor de wintersport kunnen alweer bijna de tafel op. Om de drukte nog even voor te zijn heb ik een top 5 samengesteld van mooiste wintersportbestemmingen in Europa. Trek je handschoenen aan, pak een beker warme choco en zet de open haard maar aan.

5. Frankrijk, Val d’Isére en Tignes

In de loop der jaren heeft dit gebied in de Franse Savoie zich ontwikkelt tot een immens skigebied, het is zelfs een van de grootste ter wereld. Door de grote hoogtes is het van december tot april sneeuwzeker. Ook in de zomer kan er geskied worden op de gletsjer van La Grande Motte. Zowel voor skiërs  als snowboarders en freeriders is dit gebied ideaal. Voor freeriders is een speciaal gebied aangelegd, Le Spot.

4. Zwitserland, Saas Fee

Een diamant in de Zwitserse Alpen, zo kan Saas Fee omschreven worden. Hoewel het een erg geliefd en druk  bezocht dorp is, komt het erg rustig over omdat het autovrij is.  De 20 gletsjerpistes maken het mogelijk om ook in de zomer te kunnen skiën.

3. Oostenrijk, Ischgl – Paznauntal

Ischgl is een trendy wintersportplaats in het Tiroler Paznauntal. Het heeft maar liefst 200 kilometer aan sneeuwzekere pistes die erg gevarieerd zijn. Ze liggen ook aardig hoog, 90% van de pistes ligt boven de 2000 meter. Samen met een paar nabijgelegen skigebieden staan er ruim 300 km aan pistes ter beschikking. Veel mensen zijn er achter gekomen dat dit een prachtig gebied is, waardoor het nogal druk kan zijn. Het is immers Oostenrijks bekendste wintersportplaats waar de trends gezet worden.

2. Oostenrijk, Zillertal Arena

Zillertal Arena is een van de grootste skigebieden van Oostenrijk, en is bij uitstek geschikt voor een wintersportvakantie met de kinderen. Aan de kinderen wordt erg veel aandacht besteedt, en voor de ouderen zijn er 598km aan skipistes te vinden. Voor de langlaufers onder ons is er 190km aan langlaufloipes, en de wandelaars kunnen hun hart ophalen op de 400km aan wandelpaden die dit gebied rijk is. In de wintersportplaats Gerlos komen veel Nederlanders kun wintersportvakantie vieren, dus hier wordt ook door de instructeurs op de skischolen vaak goed Nederlands gesproken.

1. Frankrijk, Les Trois Vallees

Les Trois Vallees is het skigebied in de Alpen waar maar liefst 6 gletsjers liggen. Het is een zeer gevarieerd skigebied, wat vooral te danken is aan de maar liefst 600km aan pistes. Ook zijn veel pistes sneeuwzeker tot en met medio mei. Hier is ook het bekende Moonpark te vinden, geliefd bij veel snowboarders. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen zijn er speciale skiklassen met Nederlands sprekende skileraren.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie