Duitsland

Uitgaan in Hamburg

UItgaan in Hamburg
Geschreven door Thijs

Hamburg is met zijn ruim 1,7 miljoen inwoners de 2e stad van Duitsland. De havenstad is zeer modern en vooruitstrevend. Het uitgaansleven staat bij de Hamburgers hoog in het vaandel staan. Met zijn vele kleine cafeetjes en moderne clubs is Hamburg qua aanbod een unieke uitgaansstad.

Wie Hamburg zegt, zegt de Reeperbahn. Deze uitgaansstraat is de rosse buurt van de stad kent internationale bekendheid en dit is niet zonder reden. De Reeperbahn bevindt zich in de wijk St. Pauli en kenmerkt zich door zijn verscheidenheid. Je vindt er zowel chique theaters, gezellige barretjes als groovy clubs en zoals het een rosse buurt betaamt vindt je er natuurlijk ook stripclubs. Sluitingstijden zijn zeer flexibel en de meeste cafés gaan pas dicht als de zon weer schijnt.

Maar Hamburg is niet alleen de Reeperbahn. In de hippe wijk Altona vindt men een jonger, hipper publiek dan op de Reeperbahn. De wijk telt ontelbare cocktailbars, hippe clubs en loungebars.  Juist door deze variatie aan uitgaansgelegenheden in zowel de Reeperbahn als Altona is het erg belangrijk dat je je weg weet te vinden in Hamburg, daarom hebben we een lijstje samengesteld met de beste clubs en cafés :

Clubs

Golden Pudel Club

Deze gezellige club trekt een cool en hip publiek naar de kleine, dreunende dansvloer. De kleine club is gevestigd in een oud, maar zeer knus pand, wat een unieke sfeer creëert. Aan deze gezellige, underground sfeer dragen de afwezigheid van kledingvoorschriften ende zeer variërende  muziekstijlen, van electro tot reggae, ook bij.
Vervoer: S-bahn naar Reeperbahn

Club Grosse Freiheit 36

Een van de bekendste clubs van Hamburg. Grootheden als de Beatles, Prince en Moby hebben hier opgetreden. De club kent een heel gevarieerd aanbod van thema-avonden waardoor er voor iedereen wat wils is. Zoek wel van tevoren uit wat het thema van de avond is voordat je de club bezoekt, anders kun je voor onaangename verrassingen komen te staan.
Vervoer: S-bahn naar Reeperbahn

Cafés

Bar Rossi

Bar Rossi is dé cocktailbar van Altona en een perfecte plek om te loungen. Het publiek is modieus en jong en geniet in een erg gemoedelijke sfeer van een lekkere cocktail. De barkeepers zijn echte kunstenaars en kunnen elke cocktail voor je mixen die je kunt bedenken. Bar Rossi heeft een erg moderne inrichting met lage, leren stoelen, rode muren en grote ramen.
Vervoer: S-Bahn naar Holstenstrasse of Sternschanze

Bar Mandalay

Deze hippe bar behoort al vele jaren tot de populairste bars van Hamburg. Er wordt vooral housemuziek gedraaid, waarop het publiek van voornamelijk midden-dertigers de hele nacht door dansen.
Vervoer: S-bahn naar Feldstraße

Over de schrijver

Thijs

Reizen is mijn passie. In Europa kan je al binnen een paar uur reistijd een compleet andere cultuur en landschap vinden. Dat is uniek!

Plaats een reactie