Engeland

Uitgaan in Londen

Uitgaan in Londen Soho
Geschreven door Thijs

Londen is een van de grootste steden in Europa en een van meest bezochte steden ter wereld. Dat is niet voor niets, want de stad bruist zowel overdag als ’s nachts van de energie. De stad is een geweldige uitgaansstad, vooral door zijn diversiteit: Je vindt er nightclubs en designbars, maar ook de traditionele Britse pubs. So, let’s go out!

Soho

Het centrum van het Londense uitgaansleven is de wijk Soho. Rond Old Compton Street vind je vele trendy clubs. De gay-scene is hier erg populair, mede door de flitsende glamoureuze clubs. Een van deze clubs is de Ronnie Scott’s Jazz Club, een zeer gezellige club waar een jong publiek geniet van swingende jazz sounds. In Soho vindt je verder ook vele gezellige traditionele pubs. The Three Greyhounds is hier een goed voorbeeld van. Het is een van de leukste pubs van Londen. De sfeer is geweldig en zeer authentiek. Het is helemaal niet toeristisch en je kunt lekker tussen de Londenaren een pint drinken.

Notting Hill

Ook het hippe Notting Hill is ideaal voor een avondje stappen. Een van de hipste plekken is de Notting Hill Arts Club. Deze intieme club is erg gevarieerd met een mix van clubnachten, poëzielezingen en bijzondere kunstobjecten. Er is een klein live podium, waar leuke bands optreden en er zijn mooie versleten banken waarop geloungd kan worden. De club heeft een zeer gevarieerd muziekaanbod, van jazz tot latin en van funk tot rock.

Grote clubs

Londen kent vele gigantische en zeer exclusieve clubs. Iedereen kent natuurlijk de wereldberoemde Ministry of Sound

(103 Gaunt Street). De befaamde club heeft 3 dansvloeren waar iedere week wereldberoemde dj’s optreden, die je de nieuwste tracks van garage tot house aanbieden. De club biedt plaats van een paar duizend clubbers, uit binnen en buitenland. Voor een club van deze omvang is de relaxte en gezellige sfeer uniek. Een gegarandeerde hit!

Fabric (77A Charterhouse Street)wordt door de velen als de beste club van Londen beschouwd. Wekelijks draaien internationale en nationale top dj’s in deze hypermoderne club. Men gaat hierbij op zoek naar nieuwe geluiden en unieke talenten, van house en techno tot electro.

Voor de meest exclusieve clubs moet je echter in de buurt West End zijn. Hier bevinden de Londense celebreties zich regelmatig. De clubs zijn echter wel erg duur en de dresscode is zo streng, dat het erg moeilijk is om ergens binnen te komen.

Over de schrijver

Thijs

Reizen is mijn passie. In Europa kan je al binnen een paar uur reistijd een compleet andere cultuur en landschap vinden. Dat is uniek!

Plaats een reactie