Frankrijk

Uitgaan in Parijs

Uitgaan in Parijs
Geschreven door Thijs

Parijs is een van de grootste steden van Europa en behoort daarmee tot de grootste touristische trekpleisters van het continent. Het bruisende centrum van Frankrijk is een echte uitgaansstad. Er zijn honderden leuke cafés en nachtclubs om een geweldige tijd te hebben. Parijs is een stad die nooit slaapt.

De meeste toeristen die gaan stappen in Parijs zoeken de dure cafés en clubs rond de Champs-Elysées en de Trocadéro op. Vermijd deze plekken!

Le Marais

Ga veel liever naar Le Marais, waar je veel kleine cafeetjes en disco’s vindt. Een van de leukste cafeetjes is l’Imprevu. Dit knusse café heeft een prachtige sfeer, het personeel is heel vriendelijk en de drankjes zijn erg goedkoop. Een echte aanrader! Metro: Chatelet-Les-Halles

Bastille

Ook de wijk Bastille is erg leuk, deze studentenwijk is erg gezellig en kent vele bijzondere bars en populaire trendy clubs. In de Rue de Charonne vind je op een rijtje 4 erg leuke cafés: Bar Chimèn, Café Charonne, Café Morro, Pause Café. Dit is de zogenaamde place to be in de wijk en dit mag je dus ook niet missen.

Menilmontant

De wijk Menilmontant is een echte aanrader. Je vindt er heel veel trendy bars, waarvan het legendarische Café Charbon er een is. Dit cafe is gevestigd in de bekende Rue de Oberkampf, de uitgaansstraat van de wijk. Het gezellige café is erg populair bij studenten en in het boven het café gelegen Nouveau Casino treden de beste dj’s van Frankrijk op. Je kunt de Rue de Oberkampf bereiken met de metro, wanneer je uitstapt bij halte Menilmontant.

Clubs

Voor de echte discogangers nog even een rijtje met bekende clubs: Le Queen (Avenue des Champs-Elysées 102), Le Divan du Monde (Pigalle, Rue des Martyrs 75) en Les Bains Douches (Rue du Bourg-l’Abbé).

Moulin Rouge

Tenslotte is er natuurlijk nog de wereldberoemde Moulin Rouge. Hoewel het een erg duur grapje is om een bezoek te brengen aan een van de velen geweldige dansshows is het toch wel een unieke ervaring.

Over de schrijver

Thijs

Reizen is mijn passie. In Europa kan je al binnen een paar uur reistijd een compleet andere cultuur en landschap vinden. Dat is uniek!

Plaats een reactie