Nederland Top 5

Vakantie in eigen land: Rotterdam

Rotterdam
Geschreven door Tessa

Rotterdam staat nou niet bekend als een van de mooiste steden van Nederland. Maar toch heeft Rotterdam veel te bieden. Van de Kuip tot Diergaarde Blijdorp, in dit artikel een top 5 van bezienswaardigheden in deze havenstad.

5. Euromast

De Euromast is gebouwd in 1960, ter gelegenheid van de Floriade, de wereldtuinbouwtentoonstelling en staat vlakbij de ingang van de maastunnel. Men had het idee om een toren te bouwen die boven alle andere gebouwen in Rotterdam zou uitsteken. In 1970 werd er nog een ‘space tower’ bovenop gebouwd omdat het niet langer het hoogste gebouw was. Tot op heden is het nog steeds de hoogste toren van Nederland, met bovenin de toren een restaurant.

4. Maritiem Museum Rotterdam

Rotterdam is sinds 2004 niet meer de grootste haven ter wereld, deze eer gaat nu naar de haven van Shanghai, maar het is nog steeds een haven van ongekende omvang. Uiteraard heeft deze haven een lange geschiedenis, en ter ere daarvan is er het Maritiem Museum. Het museum is het grootste scheepvaartmuseum van Nederland, met zo’n 500.000 maritieme objecten, waaronder wereldbollen, scheepsmeubilair en zeevaartinstrumenten.

3. Nederlands Architectuurinstituut

Van de historie naar de moderne huidige tijd. Rotterdam staat te boek als dé architectuurstad van Nederland. Het Nederlands Architectuurinstituut heeft een van de grootste bouwkunstcollecties ter wereld. Hier is ook het pronkstuk van de architectuur te vinden, Huis Sonneveld, een moderne villa uit 1933. Deze villa is een van de best bewaarde voorbeelden van het nieuwe bouwen. De prijs van het museum is €6,50, en beschikt over een bibliotheek, een café en een boekenwinkel.

2. De Kuip

Rotterdam is natuurlijk Feyenoord, en Feyenoord is De Kuip. Het stadion is een ontwerp van Leendert van der Vlugt, een bekende Nederlandse architect. Bij de opening in 1937 had het enkele zeer vernieuwende architecturale kenmerken. Later, in de jaren 90, is het stadion flink gerenoveerd. Onder andere is het sinds die tijd voor 85% overdekt.

1. Diergaarde Blijdorp

Een van de grootste attracties en een van de oudste dierentuinen van Nederland. In Diergaarde Blijdorp kun je de dieren bezoeken in hun natuurlijke omgeving op hun eigen continent. Ook is er sinds 2001 een enorm oceanium. Dat erg indrukwekkend is en zeker een bezoek waard is.
Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de dierentuin in 2005 werden er een aantal nieuwe attracties aan het park toegevoegd, waaronder een Tijdreis door de lange geschiedenis van de dierentuin en een doorloop volière.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie