Frankrijk

Gastartikels: vakantieverslag Frankrijk (deel II)

Geschreven door Tessa

Eerder deze week kon je lezen hoe mijn eerste paar dagen van een vakantie in Frankrijk waren. In dit tweede deel een verslag van de rest van de vakantie.
Na Ecommoy zijn we direct doorgereden naar Châteauroux, een gemeente in midden-Frankrijk. In deze regio zijn veel kastelen en grote chateaus te vinden. In een dag hebben we een van de grootste chateaus, Chateau de Chenonceau, bezocht. Dit kasteel heeft een erg interessante geschiedenis en is sinds kort grotendeels gerenoveerd. Met een rijbewijs dat door moest gaan als studentenkaart kregen we nog studentenkorting ook, en kostte een kaartje voor een bezoek aan dit mooie kasteel maar 8 euro. Zeker een aanrader!

Vanuit Châteauroux wilde we eigenlijk direct door naar de zuidkust. Dit hebben we toen ook gedaan, en na bijna een dag rijden kwamen we aan in Le Rouet, een enorm touristisch plaatsje vlakbij Marseille. We besloten toch maar op een camping te overnachten, ware het niet dat alle campings al vol of dicht waren. Toen hebben we maar besloten om even incognito te gaan douchen op een van de campings, en daarna onze luchtbedden neer te leggen op de rotsen vlakbij het strand. Die nacht hebben we het behoorlijk koud gehad, maar slapen onder een goedgevulde sterrenhemel waar de satellieten en vallende sterren voorbij razen is het echt dubbel en dwars waard geweest.

’s Ochtends zijn we na een simpel ontbijt in de auto vertrokken richting St Tropez. Ik was er nog nooit geweest, en na de kampeertaferelen van de dagen ervoor waren we wel toe aan wat luxe. Dezelfde avond zijn we weer richting Nederland vertrokken

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie