Aanraders

Duurzaam op vakantie

duurzame vakantie
Geschreven door Linda

Duurzaam op vakantie

Heb je jezelf wel eens afgevraagd, hoe schadelijk is mijn reis nu eigenlijk voor het milieu? Kan ik hier niet wat aan doen gezien de huidige klimaatverandering? Het antwoord is, dat kan! Maak kennis met Earthbnb, een nieuw concept dat duurzaam reizen de standaard wil maken. Door middel van tips en duurzame partners willen zij ervoor zorgen dat de impact van jouw reis op het milieu een stuk minder wordt.

Hoe dan?

Het lijkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, een reis duurzamer maken. Maar hoe wil Earthbnb dit dan precies gaan doen? Het begint met kleine dingen als tips meegeven over verpakkingen, watergebruik en energie. Maar dit weegt natuurlijk niet op tegen de hoeveelheid CO2 dat wordt uitgestoten tijdens de reis, bijvoorbeeld met het vliegtuig. Hierbij komt CO2 compensatie kijken. Dit kan op verschillende manieren, door bijvoorbeeld duurzame activiteiten te doen om de natuur en lokale bevolking te helpen of door geld te doneren aan duurzame projecten die jouw CO2 uitstoot compenseren. Daarnaast wordt er samengewerkt met hotels, restaurants, B&B’s en nog veel meer die allemaal duurzaam bezig zijn of nog beter, klimaatneutraal zijn!

Wat kan ik doen?

Naast dat je natuurlijk goed verzekerd moet zijn voordat je op reis gaat is het ook belangrijk dat je van tevoren al nadenkt over jouw impact op het milieu. Hoe ga jij ervoor zorgen dat deze zo klein mogelijk is. Denk bijvoorbeeld na over alle kleine plastic verpakkingen die je meeneemt, is dit echt nodig? Of kan het ook anders? Selecteer ook de activiteiten die je van plan bent te gaan doen op reis. Doe bijvoorbeeld niet mee aan de “leuke” ritjes op een olifant, het zwemmen met dolfijnen en dergelijke. Denk bovendien ook na over hoe jij de lokale economie kan ondersteunen, door lokale producten te kopen. Geef ook nooit geld aan bedelende kinderen, wanneer je dit wel doet laat je zien dat bedelen loont en zo komt er nooit een einde aan. Kijk voor meer informatie op de website of volg ze op Facebook en Instagram!

Over de schrijver

Linda

Plaats een reactie