Spanje

Huis in Spanje

Geschreven door Linda

Spanje is een heerlijk vakantieland. Het is nog steeds één van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Zowel jongeren als ouderen weten het land te waarderen, sommige ouderen overwinteren er zelfs. Wie langer in Spanje verblijft, komt er al snel achter dat het wellicht handig is om naar een eigen huis of appartement te kijken.

Eigen huis in Spanje

Een aantal maanden in Spanje een huis huren, kan flink in de papieren lopen. Voor wie van plan is regelmatig in Spanje te verblijven of bereid is een eigen huis te verhuren, kan het zeer interessant zijn om een huis te kopen. De huizenprijzen liggen namelijk een stuk lager dan in Nederland en doordat Spanje zo’n populaire vakantiebestemming is, kan het een goede investering zijn om een huis te kopen in dit zonnige land.

Nieuwbouw of bestaand?

Heb je besloten dat je een huis of appartement wil kopen in het buitenland? Dan moet je natuurlijk bepalen in welk gebied van Spanje je gaat rondkijken. Daarnaast moet je de keuze maken of je voor bestaande bouw of nieuwbouw wil gaan. Nieuwbouw heeft als voordeel dat je waarschijnlijk niks aan onderhoud hoeft te doen de komende jaren en dat scheelt op de lange termijn flink in de kosten.

Wetgeving en regels in Spanje

Bij een huis kopen in het buitenland komen andere regels en wetgeving kijken, dan wanneer je in Nederland een huis koopt. Ben je van plan je Spaanse appartement of finca te gaan verhuren? Dan komen er weer andere regels om de hoek kijken. Om deze reden is het belangrijk dat je je goed laat informeren door een professionele en betrouwbare partij. Hierdoor kun je met een gerust  hart een dergelijk buitenlandavontuur aangaan!

Over de schrijver

Linda

Plaats een reactie