Schotland

Eten en drinken in Glasgow

Eten en drinken in Glasgow
Geschreven door Thijs

Glasgow is de grootste stad van Schotland. Dit is niet te verwarren met de hoofdstad Edinburgh, welke het toneel lijkt van een H.C. Anderson sprookje met haar middeleeuwse kastelen, kerken en abdijen. Glasgow is een heel andere stad, maar zeker niet minder boeiend. Op cultureel gebied is de stad altijd erg vooruitstrevend geweest. Ook op gebied van eten en drinken heeft Glasgow haar eigen verrassingen. Welke dit zijn lees je in dit artikel.

Typisch Schots

De Schotse keuken heeft veel overeenkomsten met de Britse keuken. Toch zijn er een aantal verschillen. Zo worden er in de Schotse keuken veel meer verse ingrediënten gebruikt. Schotland staat bekend om haar vlees, dat naar men zegt het beste is van heel het Verenigd Koninkrijk. Ook de verse vis en zeevruchten, de wilde paddenstoelen en het Schotse kaas maken zeker naar meer. Net als de Britse keuken zegt men soms dat de Schotse keuken vooral bestaat uit ongezond en vet eten, maar dit is dus niet altijd het geval.

De laatste jaren zijn er heel wat internationale eetgelegenheden bijgekomen. De Indische keuken is toch wel het populairst geworden, deze heten hier ook wel ‘curry restaurants’. Hiernaast zijn ook de Chinese, Marokkaanse en Thaise restaurants aan te raden.

Berucht gerecht

Het beruchtste en daardoor ook bekendste gerecht van Schotland is haggis. Dit is een schotel gemaakt van een schapenmaag, die gevuld is met gekookte, fijngesneden organen. Dit zijn de lever, de longen, het hart en de luchtpijp. Deze hele mix van organen wordt fijngemalen en gemixt met gehakt en droge havermout. Niet zomaar een gerecht dat je even uitprobeert, maar leuk om te proberen. ‘The Haugh’ is een restaurant dat bekend staat om haar haggis.

Schotse scotch

Schotland staat bekend om de Whisky. Vanuit alle hoeken van de wereld komen de liefhebbers van deze drank naar Schotland om te genieten van de scotch. The Pot Still is dé plek waar de liefhebbers elkaar treffen. Deze pub serveert meer dan 300 soorten scotch. Mocht je vragen hebben over de whisky, dan is de eigenaar, Ken Storrie, niet te beroerd om deze te beantwoorden. Hij is een wandelende encyclopedie op gebied van de godendrank en vertelt graag zijn verhaal.

 

Over de schrijver

Thijs

Reizen is mijn passie. In Europa kan je al binnen een paar uur reistijd een compleet andere cultuur en landschap vinden. Dat is uniek!

Plaats een reactie