Italië

Winkelen in Milaan

Milaan
Geschreven door Tessa

Dure winkels, shoppen, mode. Dit zijn enkele woorden die waarschijnlijk bij je opkomen wanneer je aan Milaan denkt. Overal in de stad lopen drukke zakenmensen en mensen in designkleding. Uiteraard heeft deze stad ook een andere, meer culturele kant. Maar dit artikel is speciaal voor de modeliefhebbers.
Milaan is werkelijk de hemel op aarde voor modeliefhebbers. Mensen die van dure kleding en dure accessoires houden is Milaan absoluut de goede plek. Jaarlijks zakken veel modeliefhebbers en shopaholics af naar het hart van de modewereld.

Exlusief

De meest exclusieve modewinkels zijn te vinden in de Quadriletero d’Oro. Dit ligt tussen de Via Montenapoleone, de Via della Spiga en de Via Sant’ Andrea. Alle grote modemerken zijn hier te vinden, zoals Armani, Versace, Gucci, Prada en Calvin Klein. Het kan ook wel eens voorkomen dat je op de Via Dante en de Via Manzoni topdesigners tegen komt.

Outlets

Milaan is niet een en al luxe en dure kleding. Mocht je portemonnee wat kleiner zijn, dan zijn er ook nog de outlets waar je goedkope merkkleding kunt kopen. Hiervoor moet je een kijkje nemen op de Via Montenapoleone en de Via Martinetti. Bijna alle winkels zijn open van 9:30 tot 13:00, en van 13:00 tot 19:30. In augustus, de Italiaanse vakantiemaand, heb je er echter niet veel te zoeken. Dan zijn veel winkels gesloten. Ook in Italië kent men het begrip uitverkoop. Deze begint begin juli en begin januari.

Vlooienmarkt

Je kunt tenslotte ook nog naar de vlooienmarkt. De populairste vlooienmarkt is de Mercatone dell’ Antiquitario op de Alzaia Navigilo Grande. Deze vindt iedere laatste zondag van de maand plaats. Hiervoor zijn geen vaste begin en eindtijden. De markt begint bij zonsopgang en eindigt wanneer de zon verdwenen is achter de horizon. De Mercato dell’ Antiquitario is een iets chiquere markt en vindt iedere derde zaterdag van de maand plaats in de buurt van het Brera. Hier kun je vooral terecht voor antiek, boeken en sieraden.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie