Tips

Tips: Zwarte zaterdag

Zwarte Zaterdag
Geschreven door Tessa

Automobilisten moeten rekening houden met extreme drukt op de weg. Vooral op de Franse rijkswegen wordt veel verkeerd verwacht. De ANWB noemt 31 juli de zwarte zaterdag. Op die dag wordt zeker 600 kilometer file verwacht op de autoroutes. Ook in andere Europese landen wordt het druk, waarschuwt de ANWB.

Opstoppingen zijn vooral te verwachten op de A6, vlak voor Lyon. Zuidwaarts van Lyon gaat het vervoer stapvoets door de Rhonevallei op de A7 naar Orange en verder op de A9 richting Spanje. Volgens de ANWB loopt het op alle belangrijke routes naar het zuiden vast.
De extreme verkeersdrukte in Frankrijk wordt veroorzaakt door de Franse zomervakantie, die op dat moment begint. Deze mensen lopen samen met de vertrekkende en arriverende  buitenlandse vast op de wegen. Er zijn alternatieve routes. Je kunt over de A39 via Bourg-en-Besse, of door midden Frankrijk via de A20. Desalniettemin adviseert de ANWB om komende zaterdag te mijden als reisdag en raadt aan om op zondag te gaan.
Ook in Duitsland sluiten de scholen in het zuiden. Dit heeft als gevolg dat er op de A3 en A9 Frankfurt – Neurenberg – Munchen en op de A8 Munchen – Salsburg lange files worden verwacht. In het Noorden zal het rond Hamburg en Bremen erg druk worden.
Zoals ieder jaar worden er ook in de Tauertunnel in Oostenrijk lange files verwacht. De NWB verwacht een wachttijd tot 6 uur op de A10 vlak bij deze tunnel.
In Zwitserland zal de wachttijd voor de Sint Gotthardtunnel op de A2 oplopen tot meer dan 4 uur. Vanwege de vakanties in Italië wordt het ook druk richting de grote meren in het noorden.

Nederland

Ook in Nederland wordt een drukkere bezetting van de wegen verwacht. Dit komt voornamelijk door de verschillende evenementen in ons land, zoals het Varend Corso in het Westland, de Zomercarnaval in Rotterdam en de boekenmarkt in Deventer.
Mocht je deze zaterdag de heen- of terugreis gepland hebben, plan deze dan een dag later op zondag. Scheelt een hoop ellende en risico’s. Mocht je toch de auto pakken op deze dag dan wens ik je alvast veel succes.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie