Nederland Tips

Aanrader: Texel

Geschreven door Tessa

Texel is het grootste eiland van de Nederlandse Waddeneilanden, maar het is met een lengte van 20 kilometer en breedte van 8 kilometer toch een klein eiland. Texel heeft ongeveer 14.000 inwoners, maar in de zomer worden het er veel meer. Texel heeft in 1415 stadsrechten gekregen. Het eiland is daarmee de grootste stad qua oppervlakte van Nederland. Veel mensen komen naar Texel voor de prachtige omgeving en de mooie stranden. Het eiland is normaal gesproken erg rustig, maar dit is niet zo in de toeristische dorpjes tijdens het hoogseizoen. In dit artikel wat tips bij een bezoek aan Texel.

Bierproeven

Zweer jij bij Heineken, Grolsch of Bavaria en zijn de rest van de merken echt geen bier voor jou? Hier wordt dit in de praktijk getest.
Je gaat namelijk blind bier proeven om te kijken of je je favoriete merk herkent. Het zal je nog verbazen! Dit kun je testen bij Landgoed De Bonte Belevenis, je kunt hier namelijk deelnemen aan een bierproeverij. Je gaat drie bieren van de Bierbrouwerij de Boei proeven en krijgt hierover uitleg van de brouwmeester. Ook krijg je uitleg over het maken van bier. Alles wat je altijd al hebt willen weten of bier, kun je bij deze proeverij vragen.

Hotels

In een mooi pand ligt het Havenhotel Texel. Dit hotel heeft slechts zes kamers en een verblijf in dit hotel is alleen al door het uitzicht de moeite waard. Sommige kamers hebben uitzicht over de Waddenzee, andere kamers over de haven. Een aantal kamers hebben een balkon zodat je optimaal van het uitzicht kunt genieten. Vanuit de Panorama-kamer heb je het beste uitzicht, je kunt uit de verschillende ramen kijken en genieten van een uitzicht over de Waddenzee, de dijk, de visserijhaven en de kleine haven. Zeker de moeite waard dus.
Texel Suites. Dat Texel hip kan zijn bewijst dit hotel. Dit is een echt designhotel met mooie kamers. Dit hotel heeft slechts 3 kamers, die qua grootte variëren van 90 tot 140 m2. Genoeg ruimte voor een ontspannen verblijf op Texel. Je hebt 1 suite voor 2 personen, 1 voor 3 en 1 voor 4 personen. Dit hotel ligt aan de kade van de historische haven van Oudeschild.

Eten

In een rustige omgeving vind je restaurant Bij Jef. In een mooi historisch pand wat mooi ingericht is, kun je heerlijk genieten van een overheerlijke maaltijd. De gerechten die op de kaart staan zijn apart. Ook kun je er een vier-, vijf-, of zevengangenmenu eten. Wil je jezelf echt verwennen? Ga dan lunchen met het Verwenmenu. Nadat je er genoten hebt van een heerlijke maaltijd kun je er ook luxe overnachten. Kijk voor meer informatie over het restaurant op onze pagina over Restaurant Bij Jef.

Vervoer

Je kunt bij de Tuk Tuk Express Texel een Tuk Tuk. Geniet van het uitzicht, het eiland en het zonnetje vanuit je eigen Tuk Tuk. Gaat het in het mooie Nederland weer eens regenen, dan kan het scherm omhoog en voel je niets meer. Je kunt hier ook deelnemen aan een Tuk Tuk Safari, dit is een speciaal samengestelde rondrit die 2 uur duurt en deze vertrekt dagelijks vanuit de haven van Oudeschild. Je rijdt dan zelf met maximaal 3 passagiers achterin. Naast deze tocht kun je de Tuk Tuk ook een hele dag huren om Texel op een bijzondere manier te verkennen.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie