Nederland Tips

Tips: Zwolle, Overijssel

Zwolle
Geschreven door Tessa

Zwolle is een mooie stad met historische gevels, herenhuizen en grachten. In de 15e eeuw heeft de stad zich door de ligging aan het water ontwikkeld tot een machtige Hanzestad. Dit zie je veel terug, bijvoorbeeld aan de oude stadsmuur. Zwolle heeft veel te bieden. Er zijn veel winkels en een aantal goede restaurants. In dit artikel een aantal tips bij een bezoek aan de hoofdstad van Overijssel.

De Librije

De Librije is niet alleen een begrip in Zwolle, maar in heel Nederland. De Librije heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als 3-sterren-restaurant en komt dan ook regelmatig in de publiciteit. Het restaurant is gevestigd in een bibliotheek van een oud Dominicaner Kloostercomplex uit de 16e eeuw. In combinatie met het diner beleef je een hele bijzondere sfeer. De keuken bereidt heerlijke Franse en Hollandse gerechten, die vervolgens als een waar kunstwerk wordt geserveerd. Naast het restaurant is er de Librije Winkel en opent het hotel, Librije Spinhuis, binnenkort haar deuren. Ben je dus van plan om naar Zwolle te gaan en wil je eens luxe dineren, reserveer dan een tafeltje in de Librije.

De Vierjaargetijden

De Vierjaargetijden, midden in het centrum, is inmiddels een begrip in Zwolle om zowel een lekker hapje te eten, als ’s avonds een biertje te drinken! De keuken en het restaurant bevinden zich boven het café. Er zijn niet al teveel tafeltjes, maar dat zorgt juist voor een intieme sfeer. Ieder jaargetijde wisselt de entourage en ook de menukaart, zodat je met de tijd van het jaar mee kunt gaan. Heb je na het diner nog geen zin om naar huis te gaan, ga één trapje lager en proef de sfeer van dit populaire café.

Sauna Thermen Swoll

Sauna Thermen Swoll geeft je de mogelijkheid om even helemaal tot rust te komen. Het ontdekken van de stad Zwolle en een dagje sauna is een perfect weekendje weg om de alledaagse sleur te doen vergeten toch? Bij Sauna Thermen Swoll heb je 2 grote saunacabines, een Turks stoombad en een lekkere zonneweide. Het is geen grote sauna, maar groot genoeg om te kunnen relaxen.

Stedelijk museum Zwolle

Midden in het centrum van Zwolle kun je meer leren over de cultuurhistorie van deze historische Hanzestad. In het oude gedeelte van het museum is het Drostenhuis met een vaste collectie kunst. In het nieuwe deel vind je tentoonstellingszalen, een auditorium en een museumcafé. In de expositiezalen worden wisselende tentoonstellingen gehouden.

Giethoorn

Ben je een paar dagen in Zwolle en wil je tijdens het mooie weer actief bezig zijn, dan is punteren in Giethoorn echt een aanrader. Het is super leuk om te doen met een stel vrienden of familie. Je gaat met je bootje door de grachten van het ‘Venetië van het Noorden’ en je zet je met een stok af om met de boot vooruit te komen. Het kost misschien enige inspanning, maar met een heerlijk zonnetje, het water en de vele bootjes is het ontzettende leuke activiteit.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie