Tips

Tips: Zelf Gluhwein maken

Uitgaan in Londen Soho
Geschreven door Tessa

Ieder jaar zie je de flessen glühwein weer in de schappen van de supermarkt liggen. Hoewel deze flessen niet helemaal waardeloos zijn, zijn ze vaak van lage kwaliteit en wordt er veel te veel suiker toegevoegd om deze lage kwaliteit te verbergen. Deze drank is toch het lekkerst wanneer je hem gewoon zelf maakt. Ik maak zelf ieder jaar een paar lessen, en deel het recept graag in dit artikel zodat meer mensen kunnen gaan genieten van deze heerlijke drank voor de donkere dagen.

Zelf glühwein maken is erg simpel. Op internet zijn verschillende recepten te vinden met verschillende ingrediënten, maar de volgende variatie vind ik persoonlijk het lekkerst.

Ingrediënten:

– 1 fles soepele rode wijn (een goedkope huiswijn is perfect)
– 1 citroen
– 2 kaneelstokjes
– 3 kruidnagels
– 4 eetlepels suiker
– (optioneel: laurier)
1. Giet de rode wijn in een pan.
2. Snij de citroen in schijfjes en doe alle ingrediënten in de pan.
3. Verwarm de inhoud tot  iets onder 70 graden (absoluut niet laten koken, bij 70 graden verdampt de ethanol al)
4. Laat de totale inhoud hierna nog 15 minuten trekken op een laag vuur.
5. Giet nu alles door een zeef boven een paar mokken

Nadat de inhoud tot 70 graden is verhit kun je eventueel nog wat suiker toevoegen als het nog iets te zuur is. Op zich zou dit niet hoeven, maar het gaat uiteindelijk om de persoonlijke voorkeur.Probeer daarom ook zelf een beetje te experimenteren met ingrediënten. Iets meer of minder suiker, wellicht wat steranijs of laurier erbij. Sommige mensen gebruiken in plaats van een citroen een sinaasappel. Dit is ook zeker niet verkeerd, maar in dit geval heet de drank Bisschopswijn en geen glühwein.

De glühwein is prima te bewaren, maar vers (max 2-3 dagen) is hij toch het lekkerst.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie