Nederland

Eten en Drinken: Amsterdam

Amsterdam eten en drinken
Geschreven door Tessa

Voor veel Nederlanders is Amsterdam geen vreemde stad. Velen zijn er al meerdere keren geweest en weten de trekpleisters wel te vinden. Voor de Belgische lezers en de mensen die er nog nooit geweest zijn: Eten & Drinken in Amsterdam. Hoe, wat en waar.

Amsterdammers houden van eens stevig ontbijt, gevolgd door een lichte lunch. ’s Avonds wordt er doorgaans vroeg gegeten. Houd daar dus rekening mee.

Culturen

Amsterdam is een smeltkroes van culturen en dat weerspiegelt zich ook in de eetgewoonten. Indonesisch, Chinees, Japans, Thais, Surinaams en Italiaans voedsel is op vele plaatsen verkrijgbaar. In totaal kan je hier van meer dan 50 verschillende internationale keukens proeven!
Vooral het Indonesisch eten uit de Nederlandse hoofdstad heeft een fantastische reputatie. Een goed adres om kennis te maken met de gerechten uit de oude kolonie van Nederland is Kantjil ; De Tijger (Spuistraat 291-293).
Maar natuurlijk kan je je er ook tegoed doen aan de traditionele specialiteiten als snert, en‘Hollandse Nieuwe’ oftewel maatjesharing. Amsterdammers houden van een goed doorgerijpte haring die in stukjes wordt gegeten met zuur. Maatjesharing kan je aan een van de vele visstalletjes in de stad kopen. Of probeer eens een broodje haring!

Oliebollen?

Poffertjes zijn kleine pannenkoekjes die ook als typisch Nederlands beschouwd worden. En rond de eindejaarsperiode kan je in de stad ook oliebollen kopen. Dat zijn zoete, gefrituurde deegbollen. In Nederland is het een traditie ze met oudjaar te eten.

Snacks

Voor snacks ben je in Amsterdam in de juiste stad. Niet alleen het internationale fastfood als pita’s doen het hier goed, maar ook meer lokale snacks als een broodje kroket (een broodje met een vleeskroket en mosterd) en een patatje (frietjes) zijn populair.

Kaas

De bekendste culinaire specialiteit van Nederland is natuurlijk kaas. Jonge kaas, oude kaas, en dat in honderden variëteiten. Kaasliefhebbers zullen niet weten waar eerst te beginnen. Goede plaatsen om kaas in te slaan zijn onder meer de Albert Cuypmarkt en de vele speciaalzaken in de stad.

Bier

Als er iets is wat de Nederlanders graag drinken dan is het wel bier. In het café kan je vragen naar een ‘pilsje’ of een ‘fluitje’. Het bekendste bier in Nederland is Heineken, maar aangezien dit het meest verkochte bier van Europa is, zal je niet echt verbaasd zijn. Van dezelfde brouwerij is Amstel, eveneens een pilsbier.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie