Tips

5 reis-apps voor de iPad

Ipad apps
Geschreven door Tessa

De iPad is nog net een paar maanden uit, en nu al zijn er een hele reeks ”travel friendly” applicaties verkrijgbaar op de markt. Een reactie van de consument die zal denken, weg met die logge laptops, de iPad glijdt makkelijk in de handbagage, het scheelt vergeleken met een doorsnee laptop zo maar 2 a 3 kilo extra gewicht en dat ga je zeker voelen na een lange of vermoeiende vlucht. Uiteraard, de iPad kan nog steeds de ruim 200.000 apps draaien die voor de iPhone zijn ontworpen, maar om het grote scherm ten volste te benutten hebben we een vijftal applicaties op rij gezet die speciaal zijn gemaakt voor de iPad. Naast dat ze naar onze mening het beste eruit zien, want we blijven immers Hollanders, zijn ze ook nog onder de 10 dollar. Bon voyage!

1. FlightTrack Pro

Q: Wat gebeurt er wanneer je een van de beste verkopende iPhone reisapps neemt en actualiseert voor de iPad? Correct! FlightTrack Pro voor de iPad.
In FlightTrack Pro kunt u de juiste locatie van een vlucht, controle voor vertraging en zelfs het weer rondom de luchthaven bekijken. Zit je op een vlucht met Wi-Fi aan boord , dan kun je de iPad als een vervanging voor de vervelende Airshow schermen gebruiken. Om een geweldige app zelfs beter te maken, indien je een 3G iPad hebt of in staat bent om Wi-Fi op de weg te vinden, zal de FlightTrack Pro geactualiseerde informatie over vertrekpoorten, vertraging, aankomstpoorten en meer bijhouden.
Prijs: $9.99

2. Kayak

Autoverhuur, hotels en goedkope vluchten en heuse all in one app, dat is de omschrijving van Kajak. De app verzorgt een makkelijke toegang tot het ontzagwekkende systeem van de verschillende luchtvaartmaatschappijen en bijhorende vluchten zoektocht dat Kajak bekend maakte. Op een enkel scherm kunt u voorgaande zoekopdrachten , hotel-overnachtingen en diverse opties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zien.
Prijs: gratis

3. Couch Traveler HD Earth Explorer

Dit of komend jaar geen budget voor een verre reis, of ben je eerst benieuwd naar de omgeving voor je op ‘boeken’ klikt? Geen nood, wat te denken van over de wereld reizen vanuit je luie stoel en je iPad op schoot! Couch Traveler HD is een echt goed ontworpen app die de macht van Google maps en satellietbeelden aanwendt om een coole manier van sightseeing te verzorgen. Het werkt naast thuis op de bank ook onderweg voor het geval dat je iets zoekt tijdens je sightseeing tour.
Prijs: $1.99 (introductie prijs)

4. UpNext 3D cities

Wanneer Google maps niet meer voldoet aan je eisen, zou je UpNext 3D moeten checken. De app bedekt momenteel Austin, Washington D.C., Boston, San Francisco en New York (wellicht zijn er meerdere steden toegevoegd, as we speak). Zodra een stad is gedownload, hebt je toegang tot kaarten met 3D gebouwen tesamen met een machtige zoekmachine systeem.
Erge honger en wil je ergens gaan eten? Browse door de categorieën en navigeer je zelf door de goed ontworpen 3D kaarten.
Prijs: gratis

5. PointInside for malls

Wij namen onlangs de iPhone versie van Point Inside onder de loep en het bedrijf achter deze winkelcentrumafbeelding app was in staat om als een van het eerste haar applicatie iPad ready te maken.
Even een opfrisser – Point Inside is een mapping en search app voor winkelcentra. Sta je ergens in een winkelcentrum waar je nog niet eerder bent geweest? Gebruik deze app om te vinden wat je zoekt. Point Inside vindt ook snel zaken als openbare toiletten, geldautomaten en diverse eet/drinkgelegenheden. Zeer handig voor de shop-a-holics die nog wel eens de neiging hebben om te verdwalen tijdens een buitenlandse ‘funshop’ sessie.
Prijs: gratis

bron: www.travelinluxe.nl

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie