Nieuws

Nieuws: Jaarlijkse vakantiebeurs

Geschreven door Tessa

Voor iedere gelegenheid is er wel een beurs, en zoo ok voor de vakantie. De vakantiebeurs vindt plaats van 12 tot en met 16 januari in de Jaarbeurs in Utrecht en is in die periode het toneel voor vakanties. Ieder jaar is ere en thema, en dit jaar zijn dat onvergetelijke bestemmingen. 150 landen in negen hallen, voor ieder wat wils.

Wat te vinden
Zon, zee, strand of een actieve sportvakantie, op de vakantiebeurs is voor iedereen iets te vinden. Dit jaar staan er een aantal landen extra in de spotlights, namelijk Slovenië en Indonesië. De onderwerpen voor de geplande activiteiten die worden gehouden op de reisbeurs zijn Culturen en bestemmingen.

De locale bevolking op de voorgrond
Het bureau ter bevordering van het toerisme en de import uit ontwikkelingslanden (het CBI), introduceert al enkele jaren op rij exotische reisbestemmingen uit de hele wereld. Voor deze organisatie is ‘community based tourism’ het belangrijkst. Dit zijn reizen waarbij de locale bevolking betrokken is en er ook voordeel van kan hebben.

Tevens probeert het CBI om voor het toerisme in ontwikkelingslanden een plaats te regelen op de Europese markten. De vakantiebeurs is dit jaar geopend voor het publiek van woensdag 12 t/m zondag 16 januari van 10.00 tot 18.00 uur en op vrijdag 14 januari van 10.00 tot 21.00 uur.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie