Tips

Tips: Skimateriaal kopen of huren?

Skimateriaal
Geschreven door Tessa

Iedereen die op wintersport is geweest of binnenkort gaat vraagt het zich af. Gaan we het spul huren of toch maar kopen dit jaar? De folders staan vol met goedkope aanbiedingen van skies en snowboards. In dit artikel prober ik de voor- en nadelen van beide opties op een rijtje te zetten.
Skimateriaal en zelfs aanbiedingen blijven vaak prijzig. Er is veel aanbod van skimateriaal. Wanneer je de prijzen en het materiaal vergelijkt en je weet waar je op moet letten, dan lukt het soms om relatief goedkoop iets aan te schaffen.In dit artikel gaan we in op de voor- en nadelen van het huren of kopen van skimateriaal. We kijken daarbij vooral naar het prijsverschil.

Prijsvergelijking

Wintersporters die vaker op skivakantie gaan hebben meestal eigen materiaal. Daarvan kun je het volgende kunnen zeggen. Doordat ski’s ongeveer 5 jaar meegaan en een aankoopprijs van gemiddeld € 500, – hebben, geven zij € 100,- per jaar voor eigen ski’s uit. Skimateriaal huren kost gemiddeld als snel tussen de € 100,- en € 150,-. De kosten van koop en huur zijn relatief gelijk. Wanneer we kijken naar de andere voor- en nadelen van kopen en huren zien deze er als volgt uit.

Voordelen van kopen

1. Je hebt, mits je de spullen onderhoud, altijd perfect onderhouden ski’s.
2. Je hoeft op je bestemming aangekomen niet in de rij te staan voor uitrusting.
3. Je leert te vertrouwen op jouw ski’s en je prestaties worden daardoor beter.
4. Je kunt goede bindingen monteren op je ski’s naar eigen keuze.

Nadelen van kopen

1. Onderhoud van materiaal kost elke vakantie € 15,- tot € 20,-.
2. Elk jaar zul je jouw ski’s mee en terug moeten nemen op vakantie.
3. Je hebt niet elk jaar de beschikking over de nieuwste ski’s.

Voordelen van huren

1. Je hoeft geen onderhoud te plegen.
2. Je kunt andere ski’s uitkiezen. Zitten ze niet goed? Dan wissel je ze om.
3. Jaarlijks heb je de mooiste en nieuwste ski’s tot je beschikking.

Nadelen van huren

1. Elk jaar heb je weer andere ski’s.
2. Grote verschillen in ski’s bij verhuurders.

Tussen huur en koop van ski’s zitten een aantal belangrijke verschillen. De keuze voor koop of huur heeft betrekking op je eigen voorkeuren. Aan te raden valt om ski’s in Nederland te kopen. Ski’s moeten namelijk op maat zijn. Het gegeven dat dure ski’s beter zijn dan goedkopere gaat niet altijd op. Duur skimateriaal vraagt meer aandacht van bepaalde zaken, zoals opbouw, flex en bindingen. Geadviseerd wordt om je goed te laten informeren bij een skiwinkel of specialist in Nederland.

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie