Frankrijk

Corsica

Corsica
Geschreven door Thijs

Corsica is een eiland met vele gezichten. Het eiland heeft prachtige witte zandstranden, bergen, rotsen, grotten, bossen,geweldige uitzichtpunten, havens en prachtige steden.  Juist dit maakt het een unieke plek in Europa.

Klimaat

Vanzelfsprekend kent Corsica een Middellandse Zeeklimaat met hete droge zomers en milde  natte winters. Met een gemiddelde julitemperatuur van 29 graden en een gemiddelde temperatuur in januari 14 graden is het zeer aangenaam vertoeven op het eiland.

Historische plekken

Dé historische plek van het eiland bevindt zich binnen de stadsmuren van de hoofdstad Ajaccio, namelijk het geboortehuis van  Napoleon. Tegenwoordig huisvest het een museum waarin veel aandacht besteed wordt aan het  Corsica van de achttiende eeuw en de familie van Napoleon.

Een andere historische gebouw staat in de mooie plaats Bastia, een mooie stad in het noorden van het eiland.  Hier staat een grote oude burcht die nog  gebouwd is door de voormalige  Genuaanse republiek. Ook elders op het eiland vindt men mooie bruchten zoals in de Calvi en Bonifacio.

Reis

Hoewel zowel Bastia als Ajaccio een vliegveld heeft, kiezen veel mensen voor de boot voor hun reis naar Corsica. De redenen hiervoor zijn de lagere prijzen, de vele vertrekpunten en de grote hoeveelheid bootreizen die iedere dag vertrekken. Door de grote hoeveelheid maatschappijen die varen op Corsica kan het u allemaal wel eens teveel worden, daarom ziet u hieronde een checklist die uw keuze van “Ferry” kan bepalen.

Checklist voor een  keuze uit honderden afvaarten:

Nacht- of dagboot: de boottocht over de Middellandse Zee is toch wel unieke ervaring. Wanneer je geluk hebt, kun je zelfs dolfijnen voor de boot langs zien komen.

Vertrekplaats: er zijn zowel havens in Frankrijk (Marseille en Nice) en Italië (Livorno)
Vertrektijden in de haven: half 8 ’s ochtends of 9 uur ’s avonds

Aankomsttijd overkant logisch: wanneer je om half 11 ’s avonds aan komt, kan dat lastig zijn met uw camping/hotel

Met of zonder aanhanger (aanhangers  zoals vouwwagen en caravan kunnen niet met elke boot   mee)

Plaats van aankomst: Bastia of Porte Vecchio

LET OP: Weekend is vaak veel duurder!

Lengte/tijdsduur van overtocht: varieert  van 3 – 12 uur

Overnachten op de boot in eigen  caravan of camper (allen mogelijk bij Moby Lines)

Treinreizen op Corsica

Een treinreis op Corsica is een ware belevenis. De trein rijdt  dwars door het eiland, brengt je van Bastia naar Ajaccio en je komt daarmee op plaatsen die anders nauwelijks te bereiken zijn. Het geweldige landschap wat aan je voorbij trekt zal je altijd bijblijven. Hierbij is vooral het viaduct  van Vecchio (tussen Vivario en Venacc) zeer populair.

Wandeltochten

Door het prachtige landschap en het geweldige klimaat is Corsica perfect voor wandeltochten. Er zijn verscheidene bekende wandeltochten op het eiland Mare e Monti, Mare a Mare en de GR20.

Over de schrijver

Thijs

Reizen is mijn passie. In Europa kan je al binnen een paar uur reistijd een compleet andere cultuur en landschap vinden. Dat is uniek!

Plaats een reactie