Frankrijk

Gastartikels: vakantieverslag Frankrijk (deel 1)

Geschreven door Tessa

Geen luxe hotels met zwembad en sauna. Dat was ons voornemen voor deze vakantie. Een simpele rondreis door Frankrijk waarbij we in onze gedachten de tent al zagen staan bij een kampvuur diep in een Frans bos.Voorbereidingen waren er eigenlijk niet. Met een tent en wat simpele middelen zijn we met de auto direct richting Frankrijk gereden. We hadden van tevoren eigenlijk alleen een huisje geregeld via www.eurorelais.be, aan de kust in Normandië. Vanaf daar zouden we gewoon de kaart pakken en ter plekke onze route uitstippelen.

Vanuit Utrecht is het ongeveer 6 uur rijden naar Etretat, een klein dorp vlakbij Le Havre. Etretat is een oude badplaats gesticht begin 20e eeuw. Veel hebben we niet van dit dorp kunnen zien, omdat we de dag erna alweer vroeg weg wilde. Vanuit Etretat zijn we direct doorgereden richting Caen. Onderweg zijn we nog gestopt bij Omaha Beach, het strand waar een deel van de Amerikanen aan land gegaan is tijdens de invasie in 1944. Heel indrukwekkend is dat niet, het is gewoon een strand met her een der stukken beton afkomstig van de Duitse bunkers. Wel heel indrukwekkend was de begraafplaats van de Amerikanen, de Normandy American Cemetery. Bijna 10.000 Amerikanen liggen hier begraven, en door het enorme aantal witte kruizen vergeet je soms dat die allemaal per stuk staan voor een persoon.

Na deze indrukwekkende dag zijn we naar Falaise gereden. We hadden geen zin meer om een goede plek te zoeken om te kamperen, dus besloten we in Falaise een Chambre d’Hotes op te zoeken in ons Bed&Breakfast boekje uit 1985. In ons beste Frans hebben we een kamer kunnen boeken bij een oud echtpaar dat hun boerderij heeft omgebouwd tot B&B. Ondanks dat we ’s avonds veel te laat aankwamen werden we heel aardig onthaalt door het echtpaar waarvan we nu nog steeds niet de naam weten. De kamers waren behoorlijk groot en erg schoon. ’s Ochtends stond het ontbijt buiten al klaar en de vrouw des huizes klom speciaal voor ons de boom in om nog wat pruimen te plukken. Niet slecht voor slechts €18 per persoon.
Vanuit Falaise zijn we in één dag doorgereden naar Le Mans. Omdat we graag ergens aan een meer onze tent op wilde zetten zijn we iets doorgereden naar Ecommoy, een klein dorpje vlakbij Le Mans. Ecommoy ligt aan een enorm bos. Wij hebben die avond onze tent opgezet bij een groot blauw meer, midden in het bos. Dít is wat we zochten in een vakantie. Geen luxe, maar een simpele tent aan een groot verlaten meer. Een onwijs grote onweersbui maakte het avontuur compleet. Mocht je in de buurt van Le Mans zijn, rij dan even door naar Ecommoy. Dit meer, Etang de la touche, wil je absoluut niet missen.
Volgende week deel 2 van dit vakantieverslag

Over de schrijver

Tessa

Reizen is mijn passie! Al jaren reis ik als studente de wereld over om culturelen schoonheden te bewonderen. Daarnaast deel ik graag mijn verhalen met jullie op reistipseuropa.nl!

Plaats een reactie