Frankrijk

Oplichterij in Parijs

Oplichterij in Parijs
Geschreven door Thijs

In iedere grote stad wordt je gewaarschuwd voor zakkenrollers. Zo ook in Parijs, waar toeristen een doelwit zijn. Veel mensen zijn hier wel van op de hoogte en houden hun portefeuille dicht bij zich. Maar er zijn nog meer dingen die je moet weten. Er zijn namelijk heel wat vallen waar toeristen nog steeds in vallen. In dit artikel drie vaak gebruikte trucjes.

“Is deze gouden ring van jou?”

Een heel aparte truc die nog heel effectief blijkt. Iemand op straat komt je tegemoet met een gouden ring en vraagt of deze van jou is. Hij zal je de ring altijd proberen te geven, ook al zeg je dat deze niet van jou is. Hij is er namelijk van overtuigd dat deze ring veel geld waard is, en dat jij als toerist deze voor veel geld kan verkopen. Hij kan dit zelf niet omdat hij illegaal is. Hij zal je daarom vragen om hem een klein voorschot te geven, omdat jij de ring van hem krijgt. Deze ring is uiteraard waardeloos en zal niks anders opbrengen dan ellende.
Deze truc wordt vaak toegepast rond Champs de Mars, naast de Eiffeltoren.

“Gratis armbandje, mevrouw?”

Sacré Coeur is de plek van de gratis armbandjes. Op de brede trappen naar de Sacré Coeur toe staan vaak mannen die je een gratis armbandje willen aanbieden. Zonder dat je antwoord hebt kunnen geven binden ze het armbandje om je pols. Achteraf willen ze echter dat je betaalt voor deze souvenir, en kunnen erg opdringerig worden wanneer je weigert te betalen. Stem dus niet toe met deze ‘gratis’ aanbieding, tenzij je wel geld over hebt voor dit ‘cadeautje’.

“Do you speak English?”

Deze vraag zal je vast wel eens gesteld zijn op vakantie. Vaak is deze vraag onschuldig en is het vaak een toerist die de weg wil weten. Echter wordt deze vraag in Parijs ook vaak gesteld door bedelaars. Door deze vraag aan je te stellen ben je eerder geneigd te stoppen en deze personen aan te horen. Na de vraag of je Engels spreekt halen deze bedelaars vaak een briefje tevoorschijn met daarop de vraag of je wat geld kunt missen.
Uiteraard ben je niet verplicht hiervoor weg te lopen, maar het kan behoorlijk irritant worden, omdat deze mensen overal rondlopen. Vooral rond de Notre Dame kan deze vraag je nog wel eens gesteld worden.

Geniet vooral

Op je vakantie moet je goed op je waardevolle spullen letten. Dit is uiteraard niks nieuws, en dit geldt voor iedere grote stad. Gebruik je gezonde verstand en hou je geld dicht bij je, en geniet van je leuke vakantie!

Over de schrijver

Thijs

Reizen is mijn passie. In Europa kan je al binnen een paar uur reistijd een compleet andere cultuur en landschap vinden. Dat is uniek!

Plaats een reactie